Bisschop van ‘s-Hertogenbosch in Choro bij de traditionele Mis, 22e zondag na Pinksteren

Met grote dankbaarheid kijken wij terug op het bezoek van de bisschop van ’s-Hertogenbosch, mgr de Korte aan de Diocesane Traditionele Mis in Oss van zondag 12u00.

De bisschop vond het fijn dat er geen polarisatie is rond de Traditionele Latijnse Mis (TLM) in bisdom Den Bosch en hij wil deze wijze van liturgie vieren in Oss dan ook gewoon toestaan. Hij ziet dat de TLM erg theocentrisch is en dat het velen goed doet. Zelf is hij niet opgegroeid met de TLM. Verder ging de bisschop in op vragen over katholiek onderwijs, genderheorie en catechese. Belangrijk vond hij de catechese in de parochie en thuis. Diverse jonge mensen bleken hun geloof gevonden en gevoed te hebben via internet. Enkele jongeren die op scholen voor hun geloof uitkwamen moesten een flinke strijd strijden. Een priester die ook de TLM opdraagt getuigde van de rust en de diepgang die hij ervaarde omdat hij gedurende de hele H. Mis goed kon bidden.

In de H. Mis zelf zat de bisschop in choro, samen met de pastoor van de parochie die hem bij de deur van de kerk ontvangen had. Eveneens heeft de bisschop de homilie verzorgd.